zaterdag 25 juli 2009

Reddingsboot in water gebracht met Paarden in Buren

Er is een strandfeest op het strand van Buren dit weekend. Onderdeel is de paarden reddingsboot op het strand. Ongelovelijk veel publiek, zware zee, zoeken naar de juiste plek om de boot te water te laten, dus een vrolijke chaos waar de kinderen zeer van genoten hebben, behalve Dirk want die lag al te pitten.


Amelander aquarium

Impressie van het grote aquarium.


Fiora geniet van de vissen

Het nieuwe natuurcentrum heeft de grootste glasplaat van Nederland (30 m2). Daarachter zwemmen enorme vissen. Ervoor liggen grote kussens en Fiora heeft daarop gezeten en iedere keer hardop gegild en gelachen wanneer er een vis voorbij zwom. Erg leuk om te zien en te horen, want dit meisje is meestal erg rustig en stil.


Wachten op de film

Omdat het met de teen van Fiora helemaal niet goed gaat, kon zij niet in het zand spelen. Gelukkig was er nog meer te doen in het natuurcentrum, zoals hier een film/diavoorstelling op een panoramascherm. En (voor Fiora nog leuker) draaistoelen!


Dirk speelt met water

Prachtig gedaan: een waterbaan waarbij je zelf moet pompen en sluizen moet bedienen. Denneth en Dirk hebben hier heerlijk gespeeld.


Dick steekt er veel energie in

Zeker 15 minuten is Dick in deze houding bezig geweest om een lastige schuifpuzzel over energievormen te maken.


Ameland vanaf de uitkijktoren

Vanmiddag zijn we met het hele gezin naar het nieuwe natuurcentrum gegaan. Er is ook een nieuwe uitkijktoren, met zicht op ons Amelander Paradijs.


De woeste zee van Ameland

Dick en Molly hebben de Amelander storm getrotseerd om voor ons dit mooie plaatje te schieten.