maandag 19 september 2011

In de US: wel eerst een steak eten!


san diego airpoort

Twee keer niks dus
Published with Blogger-droid v1.7.4

Uitzicht vanuit Hotel San DiegoReisverslagOm half zes op, kwart over zes in de auto en prachtig op tijd op Schiphol. Een goed maar donker begin van de reis want met name Dirk klaagde over de duisternis die nu in september 's morgens over het land heerst. Even wennen.
Na het afscheid van lieve karina en de Kinderen voor de vertrekhal, snel elektronisch ingecheckt en tot mijn verbazing eenvoudig en snel de koffer afgegeven. Ik neem aan dat de scanners van de kofferde nu betrouwbaarder zijn gewikt en want op onze laatste vlucht naar Amerika in december 2004 moest het allemaal nog open en werden er lastige vragen gesteld. Dus om kwart over zeven bij de winkel, dollars gescoord en in winkels gekeken. Bij de AKO een boek over de voorspelling van hoe de wereld er uitziet in de komende 100 ajaar. Mijnheer Friedman legt onderbouwd uit dat het de duw van de USA zal zijn, de islamitische landen aan onderelinge verdeeldheid ten gronde gaat, en alleen Turkeije een macht van grote importantie wordt. Japan weer machtig wordt, China uiteenvalt en Europa dat niet meer gaat voorstellen. In 2050 breekt er een Wereldoorlog uit en in 2080 trekt Mexico ten strijder tegen zijn machtige broer. Goed bent eu weer sop de hoogte want bij een vlucht van 11 uur naar Los Angeles kan je weinig anders doen dan lekker lezen.
De vlucht begon verdaagt omdat het inchecken blaffen moeizaam verliet:  een paar oude over het paard getilde Amerikaanse dames vonden het enodig uitvoerig te klagend over de kwaliteit van de zitplaats. Kortom 20 minutene te laat van de gate en daarna zeker nog 15 minuten ein een rijtje om te mogen opstijgen (bulder aan richting Hoofddorp.
Het eerste deel van de reis ging over een zeer bewolkt noordwest Europa en net toen ik dacht dat we dus IJsland wel niet te zien was, verscheen het prachtige, desolate eiland in de volle morgen zon onder het vliegtuig. Mooie foto's kunnen maken.
Direct boven IJsland kon je nog kleine ijsbergen zien maar al snel kwam er weer bewolking. Boven Groenland was er zelfs een soort mist tot op de hoogte waarop we vlogen (10km)buiten temperatuur tussen de -45 en -57 graden).
Maar aan de west kust van Groenland opeens weer helder weer. Prachtige foto's gemaakt van het ijs en de bergen en grote ijsbergen in het water. Boven noord-Canada zo mogelijk nog indrukwekkender. Prachtig verlaten poolland.
Verder boven Canada zag het er koud en verlaten uit met veel mijnbouw, meren dat beeld zette zich voort boven het noorden van de US: weinig groep van boven gezien. Veel berg kammen met daartussen grote vlakten, weinig dorpjes.
Uiteindelijk aanvliegen naar Los Angeles over de buitenwijken direct het vliegveld op dus niets gezien van de stad.
Weinig tijd om over te stappen dus kreeg ik voorrang bij immigratie en toen wachten op de koffer: koffer kwijt. Na een half uur (tijd dringt) koffer geracht van andere belt, was verkeerd bezorgt. Door de douane (briefje met voorrsng doet wonderen) Rennen naar hal 5 inchecken en net op tijd klein vleigtuigje die binnen een half uur in San Diego is: geen hapjes, geen drankjes, klein vliegveld maar wel zon en je waant je aan de middellandse zee. Eindelijk in het hotel (23ste verdieping met uitzicht over de haven en Stille Oceaan! Nu maar even gaan wandelen.

We vliegen over het Noorden van Canada

We vliegen over het Westen van Groenland


We vliegen over het Noorden van het zonovergoten IJsland