vrijdag 10 januari 2014

Karina Goes Las Vegas: dag 4

Het verslag van de laatste dag dat Mama Karina in Las Vegas is en we hier de zaak in Hilversum draaiende moeten houden.

De ochtend was als gewoonlijk. De kinderen zijn  tussen zes en half even wakker. Wekker half zeven. Iedereen zelf kleertjes uit kiezen (kunnen ze verrassend goed), aankleden, Molly rond, 10-uur boxen maken en omdat iedereen weer oeverblijft ook een 12-uurtje. Kwart over acht de auto in: de tweeling "gedumpd" op Kiss-en-Ride strook van de Godelindeschool en hup door naar Huizen om Denneth "af te zetten". Je ziet kinderen naar school brengen gaat gepaard met negatieve financiële woorden en ik weet eigenlijk ook niet waarom.

Weer thuis: huis aan kant, maar eerst de Jacuzzi gered van de verdrinkings"dood". Want gisterenavond vergeten de kraan voor het vullen te stoppen, dus Jacuzzie stroomde over en dat betekent vooral dat hij vanavond niet warm genoeg zal zijn voor een gezamenlijk kinder bubbel-bad in de tuin. Water rekening zal ook wel overstromen nu! Jammer.

Het stormde in de tuin dus tuinmeubels onder zeil gebracht en zeil vastgesjord. Getracht wat te werken.

1 uur naar de dokter. Daarna even de stad in om geluid- en beeld in de kamer optimaal te krijgen voor kinder- en ouder kijk plezier in de kamer. Bij de Free Record Shop binnen gelopen (wat een vervallen winkel is dat geworden) zag in de aanbieden een filmpje over André Kuipers en de film "Paul" over een alien. Echt iets voor onze kinderen dus, en ook maar voor 2x niks afgerekend.

s' Avonds deze film met Denneth gekeken: prachtig, ik kende hem niet, zeer grappig, van het niveau 'The Big Labowski". Met als gevolg Denneth wel iets te laat naar bed. TV aangesloten op het internet, vooral voor NetFlix in HD te zien. Netflix is de uitvinding voor 2014, €9 per maand, een schat aan onbeperkt video's streamen. Voor een gezin met opgroeiende kinderen en vermoeide ouders een aanrader.

Denneth kwam al met zijn Russische hulp Hélena om 2 uur thuis. Na de lunch was het met Denneth niet goed gegaan met Denneth. Ook thuis was weer eens ouderwets geen land te bezeilen met deze complexe persoonlijkheid. OK, we komen de dag er wel mee door.

Fiora met de Fiets en hond opgehaald van school. Dirk had Engelse les, dus om half vijf nog een ritje naar school. Dirk was vol van een klasgenootje dat plotseling naar ruzie van het schoolplein was weggelopen. Hele klas was er vol van en er kwam een email van de schoolleiding dat alles op z'n pootjes terecht was gekomen.

Mama belde (niet meer met Skype maar alles gaat nu met een hangout van Google! Je bent aan de Chromebook of niet tenslotte!)  dat ze op het punt stond naar het vliegveld in Las Vegas te gaan. En dat ze vanuit haar Hotel kamer de Eiffeltoren (één of twee ff? De gemiddelde nederlander weet dat niet, maar dat geeft niet omdat of je het nu met één of met twee effen schrijft iedereen weet wat het is; dit in tegenstelling tot de theorie van de taalpuristen die vinden dat als je niet goed kan spelen je niet goed kan denken en dat je voor de buitenwereld een alien bent en niet begrepen wordt!) kon zien, en ze liet dit ook zien met haar webcam.

Het was de dag dat Dirk mocht zeggen wat we gingen eten: Pizza's natuurlijk, wat we nooit doen nu maar eens laten bezorgen van Domino: perfect eten.


Daarna de tweeling boven in bad en haren gewassen en omdat het nog vroeg was op bed en de beanmer naar de Vijf Legenden gekeken. Voordeel ze slapen bijna al aan het einde van de Film.

Goed met Denneth dus naar "Paul" gekeken.

Goed, geen puf meer om achter de computer te kruipen. el om naar het vlucht schema van Karina. Op tijd vertrokken uit las Vegas. Op Chicago werd met de overstap een vertraging van 10 minuten gerapporteerd, maar een vlucht die een half uur snelle gaat dan gesceduled.
Nu ken ik de situatie uit ervaring op het vliegveld van Chicago er goed en wist dat bij het in het rijtje om op te stijgen nog veel vertraging kan optreden.
Emailje van Karina over at ze op het vliegveld in Chicago zat naar bed gegaan in de wetenschap dat Karina een half uur tot 50 minuten later zal arriveren. dat geeft mij even de gelegenheid om dit verslag af te maken en te posten.

Ik haal alle kinderen als ik naar bed ga even uit bed om te laten plassen. Dan lijken ze ogenschijnlijk geheel aanspreekbaar en hebben we hele gesprekken maar de volgende dag kunnen zj zich daar niets meer van herinneren. Dus beloofd dat ik foto's zou nemen. Vanmorgen waren ze verbaasd hun zelf in de badkamer te zien.


Het is inmiddels vrijdagmorgen, en om negen uur met Denneth baar Schiphol om dat miljoen dat Karina in het Casino van Las Vegas heeft gewonnen met dank in ontvangst te nemen!

Geen opmerkingen: