zondag 18 september 2016

Bezoek in Herwijnen bij Museum/Pertpark/SciencePark GeoFort


Na het slot Loevestijn via Gorinchem en de prachtige route langs de Linge naar Herwijnen (en dat is ook Gelderland) om samen met de tweeling het GeoFort te bezoeken. Dat is een museum dat alle trotsemoeders en vaders met zonen en dochters MOET bezoeken. Trek een dag uit en je zult je je geen minuut vervelen!

Op het Landgoed Marienwaedt pannenkoeken eten in de Stapelbakker
Na een dagje excursies (met de 2-ling) in het Westelijk gedeelte bvan het Gelderse Rivierengebied (Slot Loevesteijn bezocht en het prachtige GeoFort aan de linge bij Herwijnen 'gedaan', op adem komen en onze hongerige magen vullen in het pannenkoeken-huis van het landgoed Mariënwaert in Beesd (dus ook Gelderland!). Een prima plek om met kinderen te eten.

Bezoek Slot Loevestijn en Gelderland


Op uitnodiging van de VVV Gelderland op bezoek (met Fiora en Dirk) geweest op Slot Loevestijn in Moninksland. Wat niemand zich misschien realiseert, is dat dit het meest westelijke puntje is van de provincie Gelderland op het drie 'landen' punt van Zuidholland (Gorichem aan de overkant van de Waal), Noord-Bravant (Woudrichem aan de overkant van de Merwede) en Gelderland. Het bezoeken van Slot Loevestijn is zeer de moeite waard en vooral het verhaal voor kinderen door de Gids Corien was een echt hoogtepunt.